IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Просрочията по кредитни карти в САЩ на 8-годишно дъно

Американците изостават с погасяването на дълговете си доста по-малко, отколкото преди година

20:03 | 07.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Просрочията по кредитни карти в САЩ на 8-годишно дъно

Броят на американците, които изостават с погасяването на задължения по кредитните си карти, е паднал на най-ниското си ниво за последните осем години през първото тримесечие на годината. Като цяло, закъсненията намаляват в голяма част от потребителските категории.

Това показват редовните данни на Американската асоциация на банкерите, предава CNN.

Около 3,88 на сто от задълженията по кредитни карти са били с просрочие от 30 или повече дни през първото тримесечие на годината. Това е първият случай, в който показателят пада под 4 на сто от 2002 година насам.

„Потребителите се справят далеч по-добре с управлението на финансите си, контролирайки спестяванията и потреблението си и взимайки по-малко пари назаем”, посочва главният икономист на организацията Джеймс Чесен.

Високата безработица и понижаващите се цени на жилищата по време на финансовата криза явно са принудили американците да ограничат разходите си и да бъдат по-стриктни в обслужването на дълговете си, коментират от организацията.
 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:50 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още